Deze krokante kipfilets van de barbecue hebben een romige maar pittige vulling.
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 8 -10 plakken ontbijtspek
- peper en zout
- 2 eetlepels roomkaas
- jalapeño peper (naar smaak)
- 70 gr ananas
Bereiding:
Maak een gleuf in de kipfilet, ik doe dat net boven het kleine flapje. Vul deze met een beetje roomkaas, peper, zout en wat kleine stukjes ananas en Jalapeño peper naar smaak. Vouw de kip dicht. Leg 4 a 5 plakken ontbijtspek naast elkaar op een snijplank zodat ze elkaar net overlappen. Leg de kip hier op en rol deze in de spek.
Druk het spek goed aan en leg met de rand naar beneden op een bord. Verwarm de BBQ (ca 180 graden) en leg de kip hierop. Indien mogelijk de deksel dicht doen. Bak de kip in ca. 15 tot 20 minuten mooi bruin en gaar van binnen. Lekker met een salade.